Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Semla med blåbär och mascarpone-kräm

05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på semla med blåbär och mascarpone-kräm
Denna semla med blåbär och mascarpone-kräm är en god variant att testa på Fettisdagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du semmelhotshotsBrand logo
Så gör du semmelhotshots

Semla med blåbär och mascarpone-kräm

Upphottad fastlagsbulle med spännande smak och vacker yta.

Lyxa till det med en semla med blåbär och mascarpone-kräm

14 semlor

Annons

Du behöver:

1 sats semmelbullar, se grundrecept

Fyllning:

60 g mandelmassa
25 g mandlar
½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 tsk stött kardemumma
200 g blåbärssylt

Mascarpone:

2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
250 g mascarpone
2 msk florsocker

Garnering:

2 dl florsocker
2 msk koncentrerad svartvinbärssaft

Gör så här:

  1. Gör bullar enligt grundreceptet.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och hacka mandlarna fint. Blanda mandelmassa, hackad mandel, grädde, florsocker och kardemumma.
  3. Mascarponekräm: Vispa grädden till ett mjukt skum. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, mascarpone och florsocker i en annan skål och vänd sedan ner mascarponekrämen i grädden. Fyll en spritspåse med tyll.
  4. Servering: Blanda florsocker med svartvinbärssaft till en tjock glasyr. Dela bullarna. Bred blåbärssylt och mandelfyllning på bottnarna, spritsa mascarpone- kräm ovanpå, lägg på locken och garnera med glasyr.

Foto: Lene Samsø

Annons