Semla med blåbär och mascarpone-kräm
05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Denna semla med blåbär och mascarpone-kräm är en god variant att testa på Fettisdagen!
Annons
Semla med blåbär och mascarpone-kräm
Upphottad fastlagsbulle med spännande smak och vacker yta.
14 semlor
Annons
Du behöver:
1 sats semmelbullar, se grundrecept
Fyllning:
60 g mandelmassa
25 g mandlar
½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 tsk stött kardemumma
200 g blåbärssylt
Mascarpone:
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
250 g mascarpone
2 msk florsocker
Garnering:
2 dl florsocker
2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
Gör så här:
- Gör bullar enligt grundreceptet.
- Fyllning: Riv mandelmassan grovt och hacka mandlarna fint. Blanda mandelmassa, hackad mandel, grädde, florsocker och kardemumma.
- Mascarponekräm: Vispa grädden till ett mjukt skum. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, mascarpone och florsocker i en annan skål och vänd sedan ner mascarponekrämen i grädden. Fyll en spritspåse med tyll.
- Servering: Blanda florsocker med svartvinbärssaft till en tjock glasyr. Dela bullarna. Bred blåbärssylt och mandelfyllning på bottnarna, spritsa mascarpone- kräm ovanpå, lägg på locken och garnera med glasyr.
Foto: Lene Samsø
Annons