Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Semmelkladdkaka som passar året om

04 mar, 2019
AvRedaktionen
Galet god semmelkladdkaka!
Gillar du semlor och kladdkaka? Då måste du testa att göra den här läckra semmelkladdkakan! Den går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så gör du semmelhotshotsBrand logo
TV: Så gör du semmelhotshots

1 kladdkaka, ca 8 bitar

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

150 g smör

100 g mandelmassa

2 tsk kardemummakärnor

2 ½ dl strösocker

3 ägg

2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Topping:

75 g mandelflagor

2 dl vispgrädde

Florsocker

Smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!
Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim
Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim

Recept: Kungsörnen

Se också: Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Se också: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons