Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

8 smarta sätt att använda isbitar på

06 nov, 2015
AvRedaktionen
Isbitar med blommor, bär och örter.
Det finns många smarta sätt att använda isbitar och isformar på. Varför inte frysa in vinslattarna eller överblivet kaffe?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Nygjord is smaker bäst

Is är färskvara och smakar bäst nygjord. Om den legat i frysen länge kan den lätt smaka gammalt.

2. Ljummet vatten ger klar is

Använd ljummet vatten som fryser långsammare om du vill ha klar is.

3. Använd mycket is!

Hela glaset ska helst vara fullt, du får plats med dryck ändå. Har du för lite is smälter den fortare.

4. Stora isbitar är snyggt och praktiskt

Antingen köper du en stor isform eller också fryser du in vatten i en glasslåda av plast som du sedan hackar eller sågar till lämplig storlek.

Stora isbitar.
Stora isbitar.

5. Frys in vinslattarna

Har du mot förmodan fått en skvätt vin över? Frys in det och använd sedan några isbitar till matlagning.

Annons

6. Använd vindruvor istället för isbitar

Frysta vindruvor är inte bara ett gott tilltugg, de kyler även ditt vin utan att göra det blaskigt.

Frysta vindruvor.
Frysta vindruvor.

7. Gör isbitar med frukt, bär och blommor

Frys in frukt, bär, mynta eller ätbara blommor i isbitar. Förutom att det är vackert sätter det lite extra smak på drinken.

8. Frys in överblivet kaffe

Kaffe går alldeles utmärkt att frysa och är gott i till exempel islatte eller Baileys. Formen kan dock ta smak av kaffet, så det kan vara bra att ha en speciell form till det.

Baileys med isbitar av kaffe.
Baileys med isbitar av kaffe.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons