Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smördegspizza med rödbetor och chèvre

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
AvCarsten Kyster
Recept på smördegspizza med rödbetor och chèvre
Pizzan går barnsligt enkelt att göra med smördeg. Toppa med rödbetor och chèvre och förrätten är klar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Smördegspizza med rödbetor och chèvre

Du kan förbereda genom att förgrädda smördegsbotten och baka rödbetorna i god tid.

Lättlagad smördegspizza med rödbetor och chèvre

4 portioner

Annons

Du behöver:

500 g rödbetor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar
1 rulle smördeg (ca 320 g)
150 g chèvreost

Grönsallad:

100 g blandad grönsallad
2 schalottenlökar
1 tsk grov senap
1 tsk flytande honung
2 msk sherryvinäger eller annan vinäger
3 msk olivolja
Salt och peppar
50 g valnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft. Skala rödbetorna och skär dem i ½ cm tunna skivor. Blanda olja och vinäger och vänd ner rödbetorna.
  2. Bred ut rödbetorna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper, och krydda med timjan, salt och peppar. Baka 15 minuter i ugnen.
  3. Bred ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper, vik en smal kant runt om och nagga lätt med en gaffel. Förgrädda i 5–10 minuter, tills botten fått lite färg. Hit kan du förbereda.
  4. Fördela rödbetorna på smördegsbotten och toppa med smulad chèvre. Sätt tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 5–10 minuter, tills botten är gyllene och osten är smält.
  5. Sallad: Skölj och torka salladen. Skala schalottenlöken och skär i tunna skivor. Rör ihop senap, honung, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop allt och toppa med grovhackade valnötter.
  6. Servering: Strö lite sallad över pizzan och bjud resten vid sidan av.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Annons