Smörrebröd med potatis, bacon och mandlar
12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det bästa med att vara vuxen är att man får äta mackor till middag. Som dessa lyxiga smörrebröd med potatis, bacon och mandlar!
Annons
Smörrebröd med potatis, bacon och mandlar
En rågmacka till middag behöver inte vara en trist historia. Kolla in den här lyxiga skapelsen.
4 portioner
Du behöver:
8 potatisar
150 g bacon i skivor
1 huvudsallat
½ rödlök
1 dl salta mandlar
8 skivor rågbröd
Örtmajo:
1 dl god majonnäs
1 handfull färsk dill
1 handfull kruspersilja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skrubba eller skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten och låt sedan svalna. Skär potatisarna i skivor.
- Stek bacon sprött i en stekpanna och låt sedan droppa av på absorberande papper. Skölj och torka sallatsbladen. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka de salta mandlarna grovt.
- Blanda majonnäs med hackad dill och persilja, smaka av med salt och peppar. Fördela sallat och potatisskivor på brödskivorna. Toppa med örtmajo, bacon, rödlök och mandlar.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons