Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smörrebröd med potatis, bacon och mandlar

12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på smörrebröd med potatis, bacon och mandlar
Det bästa med att vara vuxen är att man får äta mackor till middag. Som dessa lyxiga smörrebröd med potatis, bacon och mandlar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Smörrebröd med potatis, bacon och mandlar

En rågmacka till middag behöver inte vara en trist historia. Kolla in den här lyxiga skapelsen.

Gör egna smörrebröd med potatis, bacon och mandlar

4 portioner

Du behöver:

8 potatisar
150 g bacon i skivor
1 huvudsallat
½ rödlök
1 dl salta mandlar
8 skivor rågbröd

Örtmajo:

1 dl god majonnäs
1 handfull färsk dill
1 handfull kruspersilja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skrubba eller skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten och låt sedan svalna. Skär potatisarna i skivor.
  2. Stek bacon sprött i en stekpanna och låt sedan droppa av på absorberande papper. Skölj och torka sallatsbladen. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka de salta mandlarna grovt.
  3. Blanda majonnäs med hackad dill och persilja, smaka av med salt och peppar. Fördela sallat och potatisskivor på brödskivorna. Toppa med örtmajo, bacon, rödlök och mandlar.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons