Smörstekt hummer med chili och ingefära
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Kokt hummer är gott men råstekt hummer är ännu godare, enligt kocken Jimmi Eriksson. Glöm inte att skeda det goda smöret över hummerstjärtarna under stekning och servering för att ge dem ännu mer smak.
Annons
4 port
Du behöver:
4 råa hummerstjärtar med skal
100 g Arla Svenskt Smör
1 röd chili
50 g färsk ingefära
10 kvistar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
- Koka upp vatten i en kastrull
- Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem.
- Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar.
- Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna, i smör i en stekpanna ca 5 min.
- Ta upp humrarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan.
Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärten för att hålla den rak under stekningen.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons