Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smörstekt hummer med chili och ingefära

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Smörstekt hummer med chili och ingefära.
Kokt hummer är gott men råstekt hummer är ännu godare, enligt kocken Jimmi Eriksson. Glöm inte att skeda det goda smöret över hummerstjärtarna under stekning och servering för att ge dem ännu mer smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

4 råa hummerstjärtar med skal

100 g Arla Svenskt Smör

1 röd chili

50 g färsk ingefära

10 kvistar färsk timjan

1 vitlöksklyfta

salt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull
  2. Lägg i hummerstjärtarna ett par sekunder, då blir det lättare att skala dem.
  3. Dela och kärna ur chilin. Skala ingefära och vitlök. Skär allt i små bitar.
  4. Stek hummerstjärtarna gyllene tillsammans med kryddorna, i smör i en stekpanna ca 5 min.
  5. Ta upp humrarna och låt vila någon min på en skärbräda. Skär dem i ca 1 cm stora bitar och skeda över smöret från stekpannan.

Tips: Trä ett grillspett genom hummerstjärten för att hålla den rak under stekningen.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons