Snabb nyårsmeny med smarta genvägar
FÖRRÄTT 1:
Laxtartar med avokado
Kan det bli enklare? Bara att hacka ihop lax och servera med avokado, crème fraiche och rom av valfri sort. Bjud gärna en bit rostat surdegbröd till.
Till receptet >>
FÖRRÄTT 2:
Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon
Anklevermousse är både gott och lyxigt till förrätt eller mingel. Och det bästa av allt – den finns att köpa färdig. Lägg på en bit bröd tillsammans med fikon.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT 1:
Parmalindad stekt marulk med citronbönspuré och basilikaolja
Marulk är en fantastisk fisk med fast, skaldjursliknande kött. Bjud en citrondoftande bönpuré till som du gör blixtsnabbt med burkbönor. Du kan använda färdig pesto i stället för basilikaolja.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT 2:
Stekt ankbröst med sötpotatismos och hallonbalsamicosky
Ankbröst hittar du frysta i välsorterade butiker. De brukar säljas i tvåpack. Sötpotatis går fortare i ugnen än potatis. En snabbvariant är att skära potatisen i klyftor och rosta dem som klyftpotatis, i stället för mos.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Lyxig chokladshot med chili och italienska mandelbiskvier
En liten men naggande god chokladshot lagad på fin mörk choklad, grädde och chili är den perfekta avslutningen på en lyckad kväll. Går utmärkt att göra i förväg och förvara i kyl.
Till receptet >>
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin