Spenatplättar med räkor och sparris
14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Grönt och gott med smak av vår – det är dessa spenatplättar med räkor och sparris.
Annons
Spenatplättar med räkor och sparris
Vårens grönska letar sig ända in i plättarna.
6 personer
Annons
Du behöver:
25 g färsk spenat
1 dl mjölk
50 g vetemjöl
¼ tsk salt
¼ tsk bakpulver
1 ägg
25 g smör
Tillbehör:
300 g grön sparris
200 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
1 kruka färsk dill
Gör så här:
- Ånga av spenaten hastigt i en stekpanna tills den mjuknar. Mixa den slät med mjölken. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och ägg i en skål. Tillsätt spenatmjölken lite i taget och vispa slätt. Stek smeten till små plättar i smör. Låt svalna.
- Bryt av och kasta den nedre träiga delen på sparrisen. Häll kokande vatten över sparrisarna i en skål och låt stå 2 minuter. Servera plättarna toppade med sparris, räkor, crème fraiche och dill.
Recept och foto: Skovdal nordic
Annons