Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatplättar med räkor och sparris

14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på spenatplättar med räkor och sparris
Grönt och gott med smak av vår – det är dessa spenatplättar med räkor och sparris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Spenatplättar med räkor och sparris

Vårens grönska letar sig ända in i plättarna.

Läckra gröna spenatplättar med räkor och sparris

6 personer

Annons

Du behöver:

25 g färsk spenat
1 dl mjölk
50 g vetemjöl
¼ tsk salt
¼ tsk bakpulver
1 ägg
25 g smör

Tillbehör:

300 g grön sparris
200 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
1 kruka färsk dill

Gör så här:

  1. Ånga av spenaten hastigt i en stekpanna tills den mjuknar. Mixa den slät med mjölken. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och ägg i en skål. Tillsätt spenatmjölken lite i taget och vispa slätt. Stek smeten till små plättar i smör. Låt svalna.
  2. Bryt av och kasta den nedre träiga delen på sparrisen. Häll kokande vatten över sparrisarna i en skål och låt stå 2 minuter. Servera plättarna toppade med sparris, räkor, crème fraiche och dill.

Recept och foto: Skovdal nordic

Annons