Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sportmuffins med matig fyllning

27 feb, 2018
AvRedaktionen
Mättande matmuffins fyllda med prosciutto, soltorkade tomater, svarta oliver och parmesan.
Makalösa och mättande matmuffins fyllda med prosciutto, soltorkade tomater, svarta oliver och parmesan. Perfekt en krävande dag i skidbacken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 stora muffins

Tid: 40 minuter

Muffins:

2 1/2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 ägg

1/2 dl olja

1 1/2 dl naturell yoghurt

Fyllning:

strimlade soltorkade tomater

3–5 kärnfria svarta oliver

1/2 dl grovt riven parmesan

1 skiva prosciutto

2 skivor mozzarella

5 körsbärstomater

4–6 prinskorvar, i 2 cm-bitar

Gör så här:

Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg, olja, yoghurt och rör ihop till en deg. Fördela jämnt i formarna. Tryck ner valfri fyllning. Grädda i 20 minuter på 200°.

Sportmuffins med matig fyllning.
Sportmuffins med matig fyllning.

Recept och foto: Christel Nordberg & Katja Halvarsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons