Sportmuffins med matig fyllning
27 feb, 2018
AvRedaktionen
Makalösa och mättande matmuffins fyllda med prosciutto, soltorkade tomater, svarta oliver och parmesan. Perfekt en krävande dag i skidbacken!
Annons
12 stora muffins
Tid: 40 minuter
Muffins:
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl olja
1 1/2 dl naturell yoghurt
Fyllning:
strimlade soltorkade tomater
3–5 kärnfria svarta oliver
1/2 dl grovt riven parmesan
1 skiva prosciutto
2 skivor mozzarella
5 körsbärstomater
4–6 prinskorvar, i 2 cm-bitar
Gör så här:
Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg, olja, yoghurt och rör ihop till en deg. Fördela jämnt i formarna. Tryck ner valfri fyllning. Grädda i 20 minuter på 200°.
Recept och foto: Christel Nordberg & Katja Halvarsson
Annons