Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stekta godisägg – på endast 4 ingredienser

12 mar, 2024
AvBitte E:son Forsberg
Stekta godisägg – på endast 4 ingredienser
Anders Norrsell
Det krävs endast fyra ingredienser för att göra stekta godisägg – ett måste i påskägget!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Stekta godisägg

Enkelt och roligt påskgodis.

Bjud på söta små stekta godisägg
Påskgodis Anders Norrsell

ca 20 stycken

Du behöver:

1 äggvita
5 droppar pepparmyntsolja
3 ½ dl florsocker

Garnering:

20 gula nonstop

Gör så här:

  1. Vispa äggvitan fast och fin. Tillsätt pepparmynstsolja och rör om. Sikta ner florsocker och vispa till en smidig massa. Fördela massan i en spritspåse och spritsa ut klickar formade som stekta små ägg på ett bakplåtspapper. Lägg på en gul nonstop på varje ägg.
  2. Låt stå minst 4 timmar så att äggen är helt stelnade före servering. Förvara dem torrt i burk med lock.

Foto: Anders Norrsell

Annons