Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Stuvad spenat med ­pocherade ägg och skinka

05 jan, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på stuvad spenat med ­pocherade ägg och skinka
Columbus Leth
Inget skriker helg som att bli serverade stuvad spenat med pocherade ägg, skinka och nybakade croissanter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Stuvad spenat med ­pocherade ägg och skinka

Ägg, skinka och spenat är en rejäl frukosträtt. Servera ett gott bröd till så håller mättnaden i sig.

Annons

2 portioner

Du behöver:

1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk, 3%
Salt och svartpeppar
250 g färsk spenat
1 krm riven muskotnöt

Pocherade ägg:

Salt
2 ägg
2 tsk vitvinsvinäger

Till servering:

85 g parmaskinka, eller annan lufttorkad skinka
Salt och svartpeppar
2 croissanter eller bröd

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa i mjölken, lite i taget, till en tjock, blank sås. Låt sjuda i 5–6 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  2. Skölj och torka spenaten, vänd ner den i såsen och låt sjuda med i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och finriven muskot.Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta rikligt och knäck äggen i varsin kopp med vinäger i. Rör om i vattnet så att det bildas en virvel och häll försiktigt ner äggen i virvelns mitt. Sänk temperaturen så att det inte kokar och låt pochera i ca 3 minuter. Ta upp äggen med hålslev.
  3. Lägg upp spenat i små djupa tallrikar. Toppa med pocherade ägg och skinka. Salta och peppra. Servera genast med croissanter eller ett gott bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons