Stuvad spenat med pocherade ägg och skinka
05 jan, 2024
AvLouisa Lorang
Inget skriker helg som att bli serverade stuvad spenat med pocherade ägg, skinka och nybakade croissanter!
Annons
Stuvad spenat med pocherade ägg och skinka
Ägg, skinka och spenat är en rejäl frukosträtt. Servera ett gott bröd till så håller mättnaden i sig.
Annons
2 portioner
Du behöver:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk, 3%
Salt och svartpeppar
250 g färsk spenat
1 krm riven muskotnöt
Pocherade ägg:
Salt
2 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
Till servering:
85 g parmaskinka, eller annan lufttorkad skinka
Salt och svartpeppar
2 croissanter eller bröd
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa i mjölken, lite i taget, till en tjock, blank sås. Låt sjuda i 5–6 minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Skölj och torka spenaten, vänd ner den i såsen och låt sjuda med i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och finriven muskot.Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta rikligt och knäck äggen i varsin kopp med vinäger i. Rör om i vattnet så att det bildas en virvel och häll försiktigt ner äggen i virvelns mitt. Sänk temperaturen så att det inte kokar och låt pochera i ca 3 minuter. Ta upp äggen med hålslev.
- Lägg upp spenat i små djupa tallrikar. Toppa med pocherade ägg och skinka. Salta och peppra. Servera genast med croissanter eller ett gott bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons