Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Taleggiosnittar med tryffelhonung och timjan

06 okt, 2023
AvCatarina König
Recept på taleggiosnittar med tryffelhonung och timjan
Catarina König
Det bästa av världar möts på dessa lyxiga taleggiosnittar med tryffelhonung och timjan – oslagbart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Taleggiosnittar med tryffelhonung och timjan

Små läckra snittar med taleggio och tryffelhonung.

Lyxiga taleggiosnittar med tryffelhonung och timjan är omöjliga att motstå
Catarina König

6–8 stycken

Du behöver:

6–8 skivor rustik baguette
100–120 g taleggioost
2 msk krossade valnötter
2 tsk olivolja
1 tsk balsamvinägerpärlor (finns att köpa på t ex adelanteab.se)
½ msk flytande tryffelhonung

Topping:

Färsk timjan eller rosmarin
Granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär 6 sneda skivor av baguetten. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  2. Lägg en rejäl skiva taleggio på brödskivorna och strö krossade valnötter över. Ringla över lite olja och grädda mitt i ugnen i ca 5–7 minuter tills brödet rostats och osten börjat smälta.
  3. Ta ut och ringla tryffelhonung över, lägg på några balsamvinägerpärlor och strö över lite flingsalt. Toppa med färsk timjan och granat­äppelkärnor.

Foto: Catarina König

Annons