Tap Room har Sveriges bästa barteam
Bartävlingen Cocktailkamp avgjordes den 9 april på Cafè Opera i Stockholm. Tävlingen anordnas för elfte året i rad och är en lagtävling där två bartenders representerar en krog. Lagen tävlar i flera grenar som Knowledge, Creative Cocktail och Speed, vilket symboliserar det vardagliga arbetet i en bar.
Under fyra söndagar har totalt 54 av Sveriges bästa barer gjort upp om de 13 finalplatserna, där Linus Morgan, 22, och Karl Ljungblad, 32, från Clarion Hotel Amarantens cocktailbar Tap Room till slut stod som de slutgiltiga vinnarna.
Juryn bestod av: Madeleine Rapp, bartender Dead Rabbit New York, Andras Bergman, ägare Tjoget, Rebecca ”Bex” Almqvist, Brand Ambassador Absolut Company och Carl Frosterud, restaurangchef Operakällaren.
Alla tävlande barer i finalen:
Bartenderbolaget, East, Koriander, Marie Laveau, Melt, Mister French, Pianobaren, Pig ’N’ Hen, Shibumi, Storstad, Svartengrens, Tap Room, Tures Bar
Både Linus och Karl har båda varit med sedan Tap Room öppnade 2016 och kan nu titulera sig Sveriges bästa barteam.
– Det känns så bra att kunna kalla sig Sveriges bästa bar och ställa ytterligare en pokal på hyllan. Nu ska vi se till att fortsätta att leverera en grym produkt och service med wow-effekt till våra gäster, säger Linus Morgan, som jobbar som Bar Manager på Tap Room.
Den vinnande drinken
Tap Rooms vinnarcocktail ”The Åhus Expression” består bland annat av Absolut Elyx, champagne, grape och vitpeppar. Drinken serveras tillsammans med ett dashigratinerat ostron.
– Att Linus och Karl i tävlingen väljer att servera drinken tillsammans med ostron visar på deras passion för spännande smakkombinationer utöver det vanliga, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef By Marcus Samuelsson Group.
The Åhus Expression by Tap Room Kungsholmen
5 cl Absolut Elyx
1 cl Amaro Montenegro
0,5 cl Lime
3 cl grape- och vitpepparcordial
4 cl Agrapart 7 Cru Brut Blanc de Blancs Champagne
Serveras med dashigratinerat ostron