Texmex-sallad med chorizo och bönor
13 jan, 2018
AvRedaktionen
Smakrik sallad med chorizo, bönor, soltorkade tomater och fetaost. Servera gärna med texmex-tillbehör som gräddfil och nachos eller bröd.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 klyfta rödkål
1 klyfta vitkål
2 morötter
1/2 rödlök
1 burk stora vita bönor
400 g merguez- eller chorizokorv
olja till stekning
100 g fetaost
1 liten burk semidried, soltorkade körsbärstomater (till exempel från Zetas)
1 kruka färsk koriander (valfritt)
gräddfil och nachos
Dressing:
2 jalapeños eller grön chilipeppar
2 limefrukter (juicen)
4 msk olivolja
salt, svartpeppar och en gnutta socker
Gör så här:
- Börja med dressingen: Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och socker.
- Salladen: Strimla eller riv kålen och morötterna fint, gärna med en osthyvel. Skiva löken tunt och spola av bönorna.
- Skär korven i mindre bitar och stek den i lite olja.
- Blanda kål, morötter, lök och bönor med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med smulad fetaost, korv, tomater och koriander.
- Servera direkt, gärna med gräddfil och krispiga nachos.
Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad
Annons