Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabb tomatsallad med burrata och pesto

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på tomatsallad med burrata och pesto
Rikke Westesen
Förbered peston dagen innan så går det extra snabbt att svänga ihop den här tomatsalladen med burrata! Finast blir det med tomater i olika färger!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Tomatsallad med burrata och pesto

Peston går att förbereda, sedan är det bara att skära upp tomater och servera!

Den här tomatsalladen med burrata och pesto går snabbt att svänga ihop
Rikke Westesen

6 portioner

Annons

Du behöver:

600 g blandade tomater
4 msk olivolja
Salt och peppar
3 bollar färsk burrata

Pesto:

50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
75 g parmesan
Salt
3 nävar färsk basilika
1 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Pesto: Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna i 1–2 minuter. Låt svalna på tallrik. Skala vitlök. Mixa pinjenötter, vitlök, parmesan och salt grovt i en matberedare. Skölj basilikan och mixa i den. Tillsätt olja och rör ihop allt till en grov pesto. Smaka av med salt och vinäger.
  2. Skölj tomaterna, skär i skivor. Blanda med olja, smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomatskivorna på en tallrik och toppa med uppskurna burratabollar och pesto.

Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm

Annons