Snabb tomatsallad med burrata och pesto
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Förbered peston dagen innan så går det extra snabbt att svänga ihop den här tomatsalladen med burrata! Finast blir det med tomater i olika färger!
Annons
Tomatsallad med burrata och pesto
Peston går att förbereda, sedan är det bara att skära upp tomater och servera!
6 portioner
Annons
Du behöver:
600 g blandade tomater
4 msk olivolja
Salt och peppar
3 bollar färsk burrata
Pesto:
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
75 g parmesan
Salt
3 nävar färsk basilika
1 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Pesto: Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna i 1–2 minuter. Låt svalna på tallrik. Skala vitlök. Mixa pinjenötter, vitlök, parmesan och salt grovt i en matberedare. Skölj basilikan och mixa i den. Tillsätt olja och rör ihop allt till en grov pesto. Smaka av med salt och vinäger.
- Skölj tomaterna, skär i skivor. Blanda med olja, smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomatskivorna på en tallrik och toppa med uppskurna burratabollar och pesto.
Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm
Annons