Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tortillapizza med italiensk salami

05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tortillapizza med italiensk salami
Columbus Leth
Tortillapizza är vardagshjälten som alltid går hem! Här har vi valt att toppa den med italiensk salami och sparrisbroccoli.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Tortillapizza med italiensk salami

Pizza på tortillabröd är en riktig vardagsräddare, men du kan självklart också göra rätten med vanlig pizzadeg.

Annons

4 portioner

Du behöver:

4 stora tortillabröd
250 g sparrisbroccoli
100 g ricottaost
2 mozzarellabollar
20 skivor italiensk salami, t ex med fänkål
1 ½ msk olivolja
1 ½ tsk oregano
Salt och svartpeppar

Till servering:

25 g parmesan
Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft eller 225° över- och undervärme.
  2. Lägg tortillabröden på 2 plåtar med bakplåtspapper. Halvera sparrisbroccolin på längden. Bred ricottan i ett tunt lager på bröden. Skiva mozzarellan tunt och fördela den samt broccolin och salamin på bröden. Droppa på olja och strö på oregano, salt och peppar.
  3. Baka pizzorna i ugnen i 5–8 minuter, tills osten smält. Toppa med grovriven parmesan och servera med sallad.
  4. Tips! Hittar du inte sparrisbroccoli går det bra med vanlig också.

Foto: Columbus Leth

Annons