Tortillapizza med italiensk salami
05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Tortillapizza är vardagshjälten som alltid går hem! Här har vi valt att toppa den med italiensk salami och sparrisbroccoli.
Annons
Tortillapizza med italiensk salami
Pizza på tortillabröd är en riktig vardagsräddare, men du kan självklart också göra rätten med vanlig pizzadeg.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 stora tortillabröd
250 g sparrisbroccoli
100 g ricottaost
2 mozzarellabollar
20 skivor italiensk salami, t ex med fänkål
1 ½ msk olivolja
1 ½ tsk oregano
Salt och svartpeppar
Till servering:
25 g parmesan
Blandad grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft eller 225° över- och undervärme.
- Lägg tortillabröden på 2 plåtar med bakplåtspapper. Halvera sparrisbroccolin på längden. Bred ricottan i ett tunt lager på bröden. Skiva mozzarellan tunt och fördela den samt broccolin och salamin på bröden. Droppa på olja och strö på oregano, salt och peppar.
- Baka pizzorna i ugnen i 5–8 minuter, tills osten smält. Toppa med grovriven parmesan och servera med sallad.
- Tips! Hittar du inte sparrisbroccoli går det bra med vanlig också.
Foto: Columbus Leth
Annons