Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du en proffsig trerätters på nyår – kocken tipsar

21 dec, 2017
AvSofia Börjesson
Trerättersmiddag till nyår
Vet du inte vad du ska bjuda gästerna på för mat på nyår? Inga problem, här har du en fullständig meny – komponerad av en riktig kock!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Snart är det dags för raketer, skumpa och nyårslöften! Niklas Odin är delägare i Stockholms Krogbolag och kökschef på restaurang TAKO i Stockholm, och han har delat med sig av ett urval av deras mest populära rätter inför nyår.

– Det är alltså samma menyn som vi serverar på restaurangen på nyårsafton, med wagyu-entrecôte som en av huvudrätterna, säger han.

Temat är alltså asiatiskt och middagen inleds med ett urval av sushi och temaki (japanska aptitretare) som man delar på runt bordet. Därefter kommer huvudrätten på yuzu- och sojaglacerad entrecôte med brynt smör, och sedan rundar man av med färska frukter med kokosglass och sockerkaka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Niklas Odin, kökschef på restaurang TAKO i Stockholm
Restaurang TAKOs kökschef, Niklas Odin, tycker att fler borde våga sig på asiatiskt på nyår. Foto: Stockholms krogbolag

Recepten till en fulländad nyårsmiddag:

Här hittar du receptet till förrätten!

Här hittar du receptet till huvudrätten!

Här hittar du receptet till efterrätten!

Låter det avancerat? Lugn. Enligt Niklas Odin går det att få till middagen som glad amatör, även om det kan låta klurigt.

Annons

– Det är inga problem att få till smakerna hemma, men vissa tycker ju att det kan vara svårt att få till sin sushi, säger han.

Finns det några bra knep att ta till?

– Ja, till att börja med har många för varmt ris, man ska låta det svalna i minst 30 minuter innan man sätter igång – och sedan ska man använda lite kallt vatten på fingrarna så att inte riset klibbar. Ett annat knep är att använda gladpack över bambumattorna, då slipper man kladd och att det fastnar.

Det låter väl inte så svårt? Här nedanför har du recepten till TAKOs nyårsmiddag. Lycka till!

Läs mer:

Vill du ha ett champagnetorn till nyår? Så här gör du!

Perfekta nyårsnaglar – och hur du fixar dem

10 coola ställen att fira nyår på

Annons