Trippel chokladtårta
6–8 personer
Bottnar:
180 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
4 dl vetemjöl
50 g smält mörk choklad (eller 1/2 dl kakao)
Fyllning:
2 msk vetemjöl
5 msk socker
3 dl mjölk
3 äggulor (använd vitorna till maräng)
60 g mörk choklad i bitar
1 krm salt
Till dekoration:
4 jordgubbar
citronzest
ätbara blommor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt mjöl och smält choklad eller kakao. Låt degen vila. Rita ut 3 rundlar, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och kavla ut bottnarna i dem. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter.
Blanda fyllningen i en kastrull, låt koka upp under vispning till en slät chokladkräm. Bred ut kräm på bottnarna och lätt ihop, toppa med kräm överst också.
Skär jordgubbar i skivor och lägg ut i en form av en blomma, riv över citronzest och dekorera med ätbara blommor.
Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret
Foto: Jacob Fridholm
LÄS MER: 9 vackra tårtfat med fot