Ugnsbakad paprika med mozzarella
09 mar, 2020
AvRedaktionen
Underbart gott och funkar både som förrätt eller varmrätt med sallad till. Testa ugnsbakad paprika med mozzarella och tomat!
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 ekologiska paprikor
400 g körsbärstomater
150 g minimozzarella
4 tsk pesto
Salt och nymalen svartpeppar
2 tsk vit balsamvinäger
½ kruka basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Halvera paprikorna och kärna ur.
- Lägg dem med snittytan uppåt på en ugnssäker form.
- Baka dem i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut paprikorna.
- Vänd ihop körsbärstomater och minimozzarella med pesto och fyll paprikorna med det.
- Grädda vidare i 5–10 minuter tills mozzarellan börjar smälta och tomaterna spricker och blir varma.
- Krydda med salt och peppar, ringla över lite vit balsamicovinäger.
- Strö över basilika och servera.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Supergod ugnsbakad palsternacka med tomat
Annons