Vårens godaste primörer – 4 recept
Äntligen kommer primörerna upp och därmed är våren på intåg. Dippa krispiga rädisor och sparris en lätt syrlig färskost med citron och honung. Testa en ny variant på pesto med ramslök, mandlar och parmesan med en skål pasta. Eller stek torskrygg tillsammans med årets första mangold och salladslök, toppa med brynt smör och middagen är serverad. Avsluta med en frisk, kall rabarber- och äppelsoppa med en klick lättvispad grädde i.
PRIMÖRER MED FÄRSKOSTSDIPP
Blanchera sparrisarna snabbt i kokande vatten om rå, krispig sparris inte är din grej.
Till recept>>
PASTA MED RAMSLÖKSPESTO
Är det så att du inte får tag i ramslök, ersätt den med gräslök och en halv klyfta vitlök. Blir minst lika gott!
Till recept>>
STEKT TORSKRYGG MED SALLADSLÖK OCH MANGOLD
Fast vit fisk passar bra ihop med salladslök, som på våren får en mild, fin smak. Späd mangold är en härlig primör till.
Till recept>>
KALL RABARBER- OCH ÄPPELSOPPA
Använd gärna fruktbitarna som silas bort från soppan till fruktsallad, glass eller liknande.