Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegansk potatissallad – 3 lättlagade och goda recept

23 jun, 2021
AvSara Ericsson
Vegansk potatissallad
En sommarfavorit är potatissalladen! Den går supersnabbt att tillaga och är enkel att göra vegansk. Vi listar 3 recept på vegansk potatissallad som du bara måste testa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
DIY: Så odlar du potatis i kruka.Brand logo
DIY: Så odlar du potatis i kruka.

Potatissalladen har en självklar plats på sommarens matbord. Den är god, enkel att tillaga och går att smaksätta på olika sätt. Dessutom är klassikern lätt att göra helt vegansk. Vi har samlat 3 recept på riktigt goda och krämiga veganska potatissallader.

1. Potatissallad med sparris

Potatissallad med sparris

6-8 portioner

Du behöver:

  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask krasse
  • Ätbara blommor

Senapsvinägrett:

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl olivolja
  • 1–2 tsk strösocker
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Tvätta och skrubba färskpotatisen och dela den i mindre bitar. Koka i saltat vatten, ca 10–15 minuter. Häll av kokvattnet och låt svalna. Ansa sparrisen och spara 4–5 stycken. Dela de övriga i tre delar och koka dem i saltat vatten någon minut, häll av kokvattnet och kyl ner. Skölj och ansa rädisorna, skiva dem tunt. Skiva även de råa sparrisarna tunt. Arrangera potatisen och grönsakerna på ett stort fat eller i en skål. Vispa samman ingredienserna till vinägretten och häll den över salladen. Dekorera gärna med finklippt krasse och ätbara blommor.

Annons

2. Krämig potatissallad med sockerärtor

4 portioner

Du behöver:

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 dl havrefraiche
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • ½ dl gräslök
  • 50 g rädisor
  • ½ rödlök
  • 50 g sockerärtor
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm malen svartpeppar

Gör så här:

Koka potatisen mjuk och låt svalna. Finhacka gräslöken och lök. Skär rädisorna i tunna skivor och dela sockerärtorna på mitten.Rör ihop havrefraiche och majonnäs.

Dela potatisen och rör försiktigt ihop med majonnäsblandningen. Addera övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3. Potatissallad med vitlöksting

4 portioner

Du behöver:

  • 1 kg fast potatis
  • 2 dl Cooking Fraiche Naturell
  • 1 dl vegansk majonäs
  • 1 msk grov senap
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1/2 dl gräslök
  • 1/2 dl persilja
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • Salt

Gör så här:

Skala potatisen och koka den mjuk, låt sedan svalna. Skär potatisen i mindre bitar. Rör ihop fraiche, majonnäs och senap i en skål.Hacka rödlök, gräslök och persilja fint och rör ner tillsammans med riven vitlök. Smaka av med salt. Innan servering: garnera med hackad gräslök och persilja.

Receptinspiration: mathem.se planti.se

Foto: TT

Annons