Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bánh mi med kyckling och picklade grönsaker

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på bánh mi med kyckling och picklade grönsaker
I Vietnam kan du köpa dig en bánh mi närsomhelst och varsomhelst. Det är en baguette fylld med godsaker – som till exempel kyckling, picklade grönsaker och majonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Bánh mi med kyckling och picklade grönsaker

En läcker bánh mi köper du i de flesta gathörn i Vietnams städer. Gör din egen variant hemma!

Så gör du en bánh mi med kyckling och picklade grönsaker

4 portioner

Du behöver:

1 gurka
1 färsk röd chili
2 baguetter
1 dl majonnäs
1 kruka färsk koriander
2 msk srirachasås
1 lime kyckling
2 kycklingfiléer
1 stjälk citrongräs
2 msk fisksås
1 lime
1 msk rapsolja

Picklade grönsaker:

3 morötter
½ rättika
3 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
120 g (1,2 dl) strösocker
1 tsk salt

Gör så här:

  1. Picklade grönsaker: Skala morötter och rättika. Skär dem i mycket tunna stavar och lägg i en glasburk. Koka upp vatten, ättiksprit, socker och salt i en kastrull och rör tills sockret lösts upp. Häll lagen över grönsakerna och låt dra i kylen i minst en timme.
  2. Kyckling: Skär kycklingen i tunna skivor. Krossa citrongräset och skär det i några bitar. Vänd runt kyckling, citrongräs, fisksås, färskpressad lime och olja i en fryspåse och lägg det kallt i minst en timme. Stek kycklingen i 6–7 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna med en sked, och skär sedan gurkan i tunna stavar. Skiva chilin tunt.
  3. Dela baguetterna i fyra bitar och skåra dem nästan igenom. Bred på majonnäs. Fyll med kyckling, picklade grönsaker, gurka, chili och koriander. Servera med srirachasås och limeklyftor att pressa över.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons