Vit choklad-macaron med hallon
40 kakor
Tid: 50 minuter
Du behöver:
vit tryffel
75 g vit choklad
1 msk smör
3/4 dl vispgrädde
Macaroner:
120 g mald mandel
2 1/2 dl florsocker
ev 1 tsk äggvitepulver
2–3 äggvitor
rosa karamellfärg
3 msk hallonsylt
Gör så här:
Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa grädde lätt och rör försiktigt ner i chokladblandningen. Täck och ställ svalt. Sätt ugnen på 175°. Sikta mandeln och florsockret i en skål och blanda. Vispa äggvitepulver och äggvita till ett fast skum i en annan skål. Tillsätt karamellfärg, lite i taget. Vispa igen. Vänd i mandelmixen. Häll i en spritspåse. Ta fram 2 bakpappersklädda plåtar och klicka 3 cm stora kakor med jämna mellanrum. Grädda i 12–15 minuter tills de har vuxit men inte fått färg. Ta försiktigt loss kakorna och låt svalna. Bred tryffel på hälften av macaronerna och hallonsylt på andra hälften. Sätt ihop en av varje sort (med de kladdiga delarna inåt). Låt stå i 15 minuter så att fyllningen mjukar upp kakan.