Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter

06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter
Columbus Leth
En frisk yoghurtbowl med apelsin, hasselnötter och havregryn är den bästa starten på dagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter

Både vacker och god!

Starta dagen med en riktigt god yoghurtbowl med apelsin och hasselnötter
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 dl keso
6 dl grekisk yoghurt, 10 %

Topping:

½ dl hasselnötter
75 g havregryn
2 msk solroskärnor
1 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk tahini
4 apelsiner
½ granatäpple
1 nypa mald kardemumma

Gör så här:

  1. Blanda keso och yoghurt och lägg upp det i skålar.
  2. Topping: Hacka hasselnötterna grovt och blanda dem med havregryn och solroskärnor. Värm kokosolja, honung och tahini i en stekpanna. Tillsätt havregrynsblandningen och rör om tills det är gyllene. Låt det svalna i 10 minuter.
  3. Skala apelsinerna och skiva dem tunt. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Strö havregrynsblandningen och kardemumman över yoghurten innan servering. Toppa med apelsin­skivor och granatäppelkärnor.

Foto: Columbus Leth

Annons