Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Svart kavaj dam – bästa köpen till basgarderoben 2024

19 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
svart kavaj dam
En svart kavaj är ett tidlöst basplagg som räddar alla klädkriser av olika slag. Vi guidar dig till hur du hittar den perfekta svarta kavajen för dig och har dessutom handplockat 12 perfekt köp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi kan inte nog upprepa vikten av en stark basgarderob; med några väl utvalda plagg låser du upp mängder av kombinationer som tillsammans bildar riktigt stilsäkra looks. Den svarta kavajen är ett sådant nyckelplagg som alltid får dig att se mer välklädd och elegant ut, oavsett vad du kombinerar den med.

svart kavaj dam
Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

En svart kavaj kan såklart bäras på många olika sätt. En av de mest givna kombinationerna är med ett par matchande kostymbyxor, för en snygg och stilsäker kostymlook som är lika snygg att bära med sneakers som med klackar, till vardags och till fest.

Annons

Några stylingknep vi sett mycket av den senaste tiden när det kommer till den svarta figursydda kavajen är att bära den över axlarna eller att sätta ett skärp i midjan. Båda ger en spännande twist till en annars ganska så klassisk kavajlook.

Psst! Här kan du läsa mer om hur du stylar kavajen snyggast!

Tips för att hitta en perfekt svart kavaj – tänk på:

  • Passformen
  • Längden
  • Materialet och kvaliteten
  • Skärningen
  • Vid vilka tillfällen kavajen ska användas

Små detaljer gör stor skillnad för helhetsintrycket. Fundera över punkterna ovan innan du bestämmer dig för vilken typ av kavaj som ska bli din nya vapendragare. Vill du till exempel att din kavaj vara oversized, figurnära eller något mittemellan? Ska den gå ner över rumpan eller får den gärna vara croppad? Materialvalet är till viss del beroende av när du tänker använda kavajen – om du vill kunna ha den året om är kanske den allra varmaste ullkavajen inte ditt ultimata val, då kanske du till och med ska satsa på en sval linnekavaj.

Svart kavaj och blazer för dam 2024

Med utgångspunkt från punkterna ovan har vi handplockat några kavajer som vi gärna kompletterar vår basgarderob med. Oversized eller figursydd, lång eller croppad, i värmande ull eller svalt lin – här är kavajerna som passar perfekt i basgarderoben, oavsett vad du är ute efter.

Annons

Oversized kavaj

Arket

Den här kavajen från Arket är sedan länge en favorit och vi vågar nästan påstå att det är ett av de bästa köpen just nu. Kavajen har en oversized passform och knäpps med en knapp fram, vilket ger en snygg silhuett.

oversized svart blazer dam från arket

Figursydd kavaj

Na-kd

Den här blazern är figurnära och har vadderade axlar, v-ringning och en markerad midja – så snygg!

Dubbelknäppt kavaj

HM

En figurnära, dubbelknäppt kavaj i vävd kvalitet med formande insnitt fram och bak för en markerad silhuett.

Annons

Kort kavaj

Na-kd

Den croppade kavajen går att bära med många olika stilar – inte minst är den snygg att kombinera med ett par byxor med hög midja för en balanserad look. Dessutom passar den fint om du vill satsa på säsongens mer avklädda look. Här är vår favorit från Na-kd!

Svart linnekavaj

Arket

Varmare dagar kan ibland kännas icke-kompatibelt med en kavaj, som ofta är något tjockare och därför varmare. Ett enkelt knep som gör att du ändå kan bära kavajen under sommarmånaderna är att satsa på en variant i linne. Tack vare materialvalet håller du dig lättare sval och kan fortsätta att använda kavajen som ett enkelt stylingknep.

linneblazer i svart från arket

Strukturvävd kavaj

HM

En strukturvävd jacka med knäppning fram. Jackan har rund halsringning, axelvaddar och framfickor.

Annons

Svart randig kavaj

Vero Moda

Svart kavaj med stilsäkra ränder från Vero Moda. Den har dubbelknäppning fram och en trendigt oversized fit.

svart randig kavaj till dam

Lång svart kavaj

Kappahl

Om den mer figursydda kavajen ger en mer elegant look som passar till kontoret så är den långa kavajen å sin sida ett mer avslappnat val som går att såväl klä upp som klä ner. Den här dubbelknäppta kavajen är perfekt.

Kavaj med omlottskärning

House of Dagmar

Om du är ute efter en tidlös svart kavaj som du aldrig kommer att tröttna på, men som ändå har det där lilla extra – titta hit! Svenska Dagmars blazer Charlotte har en klassisk rak passform och är dubbelknäppt, men tack vare att knäppningen är dold får den en snygg omlotteffekt fram. En diskret men effektfull detalj som du kommer att älska för all framtid!

blazer med omlottstängning från dagmar

Svart ullkavaj

And Other Stories

Just ull är ett material som håller sig fint riktigt länge och som ofta ser exklusivt ut. Dessutom värmer det dessutom riktigt bra, samtidigt som det andas. Med andra ord ett perfekt val för framförallt vår och höst när temperaturen kan skifta med kort varsel. & Other Stories har många fina ullblazers i olika nyanser. Den här svarta ullkavajen har en oversized passform och är perfekt att bära som vårjacka just nu.

svart blazer dam – ullkavaj från & Other Stories

Svart skinnkavaj

Adoore

De senaste säsongerna har vi sett mycket av trenchcoaten i läder och kavajen i samma material är inte långt efter. Den har blivit ett plagg som går att bära i många olika sammanhang, både till vardags och festligare tillfällen. Den här kavajen är gjord i mjukt veganskt läder och har långa ärmar och en lutande axel och figursydd midja.

Annons

Svart oversized kavaj

Na-kd

Den här blazern har en oversized passform och en krage med slag. Den har något vadderade axlar och en falsk bröstficka.

Foto: Imaxtree/TT

Se mer:

Elle kungligt #6 - Plaggen kungligheterna lånat av varandraBrand logo
Elle kungligt #6 - Plaggen kungligheterna lånat av varandra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons