Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Tårtdröm a la Minimarket

17 apr, 2009
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Designersystrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt älskar tårtor

och god­saker. På uppdrag av ELLE skapade de en bröllopstårta

inspirerad av sin sommarkollektion och Alice i Underlandet. NK:s

chefskonditor Stefan Johnson Petersén realiserade sedan verket. För att

få en riktigt vit tårta används pastillage ovanpå tårtfyllningen, en

blandning av florsocker, gelatin och äggvita, snarare än marsipan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Samma sockerdeg används till att skapa spelkorten och pärlorna. En

populär fyllning i NK:s bröllopstårtor är mandelbottnar, hallonmousse

och passionsfruktsmousse, men vi har valt en riktig chokladdröm med två

lager chokladmousse! NK avslöjar inte sina egna recept, men om du vill

baka en egen tårta inspirerad av Minimarkets design kommer här ett

förslag.

tartan

tartrubrik

6–8 personer

CHOKLADBOTTNAR

2 dl mjölk

1 dl kakao

2 dl strösocker

1 krm salt

150 g rumstempererat smör

1/2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 ägg

4 dl vetemjöl

Annons

Sätt

ugnen på 175°. Koka upp mjölk, kakao, 1 dl socker och salt i en

kastrull. Rör om till en fin smet och låt svalna. Smörj och bröa en

form (24 cm i diameter) med löstagbar kant.

   Vispa smör och

resterande socker poröst, tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Häll i

chokladsmet och mjöl. Vispa till en jämn smet. Häll i formen och grädda

längre ner i ugnen omkring 40 minuter. Låt svalna och dela kakan i två

bottnar.

CHOKLADMOUSSE

(en sats för ett lager)

3 dl vispgrädde

2 msk smör

200 g choklad – vit, mörk, ljus,

det du tycker om

2 äggulor

I gelatinblad

Gör

först en tryffel genom att koka smör och hälften av vispgrädden, hacka

ner chokladen som får smälta. Låt alltihop svalna innan du vänder ner

vispad grädde. Smält sist gelatinet och blanda ner. Gör en sats per

lager till tårtan. Bred ut moussen över kakbottnen och upprepa ett varv.

GARNERING

1 marsipanlock, färdigkavlat.

Egna små spelkort kan den händiga göra av röd och vit marsipan!

Annons