Från Årets Kock 2014
I fredags var det dags för Årets Kock 2014. Kockarna tävlade och Filip Fastén tog hem guldet och kan nu titulera sig Årets Kock. Vilket häftigt år han har framför sig!
Under dagen gick vi på olika seminarium som handlade bland annat om Mattias Kroon och Björn Frantzéns projekt Exeptionell råvara där de vill lyfta våra svenska råvaror som är exklusiva och något extra, som till exempel Goliatmusseronen – en svamp som är väldigt eftertraktad och samtidigt växer vilt i våra skogar.
Vår medarbetare Victoria jobbade hårt under Årets Kock, ni kan läsa mer om det på hennes blogg. På bilden nedan piffar hon bordet där kockarnas rätter ställs ut.
Vi fick också äta vid Electrolux Chef´s Table, där Tom Sjöstedt stod för matlagandet. Behöver jag säga att det smakade ljuvlig?
Och här kan ni se när Tom Sjöstedt berättar om vad det är vi ska få äta:
Här är en sotad lax med med kålrot, äpple och brynt sojasmör. Toppat med citrontapioka och forellrom. Det var såå gott.
Alltså, den här rätten tröttnar man inte på direkt… Råstekt hummerstjärt med röda grönsaker och kryddig hummerkräm:
Victoria med Maria Paulsson som jobbar med mat och PR men driver även en restaurang hemma i sitt egna kök, vin tipsar om den i förra numret av ELLE mat & vin:
Här ser ni Filip Fastén när han just fått reda på att han vann:
Filip Fastén tar emot sitt pris!
Vår förlagskollega Pia Bendel (redaktör på Mat & Vänner) och Viktor Westerlind – tidigare vinnare av Årets Kock.