Min saffran ligger och drar i sprit

29 nov, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
bild 2

Igår la jag min saffran i calvados. Den ska få ligga där till i morgon då jag ska baka lussebullar. Anledningen till att jag lägger det i sprit är för att extrahera smakerna, så de blir mer intensiva. I år kommer de alltså få ligga och dra i spriten i två dygn.
Jag har använt en vanlig påse från Santa Maria, 0,5 gram från en burk lite mer fancy saffran + en näve trådig saffran som jag köpt i Indien. Tror det blir bra drag i den här blandningen :)

I morgon ska jag göra en vetedeg och sen fylla bullarna med mandelmassa, kardemumma och lite kanel. Sen fläta de snyggt till små bullar. Tycker det är gott med lite fyllning i mina lussebullar för det gör dem saftigare och mumsigare!

Annons