Veganska jordnötsbollar – på 15 minuter
Gillar du jordnötssmör, choklad, och sötsaker i bollform? Retorisk fråga – så klart du gör! Då har vi det perfekta receptet för dig, som dessutom är superenkelt, glutenfritt och helt veganskt!
Läs också: Så gör du trendiga raw food-bollar med citron och kokos
Tillagningstid 15 minuter, frystid 25 minuter.
Du behöver:
2,5 dl rent jordnötssmör
4 msk lönnsirap
1-3 matskedar kokosmjöl (om det behövs, se beskrivning)
1 krm havssalt (valfritt)
6 msk rice crisp-flingor (glutenfria om du vill)
12 msk chokladflingor
1/2 msk kokosolja
Läs också: Så gör du nyttig vegansk fudge med jordnötssmör
Gör så här:
1. Rör ihop jordnötssmöret och lönnsirapen hastigt i 30-60 sekunder tills det tjocknar.
2. Om det är för rinnigt kan du tillsätta kokosmjöl så att det får ungefär den här tjockleken. Tänk på att vänta någon minut på att mjölet ska suga upp vätskan.
3. Tillsätt saltet och flingorna och rör om igen.
4. Forma små bollar.
5. Smält ihop chokladen och kokosoljan på låg värme.
6. Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel, låt droppa av och placera sen på ett fat och ställ i frysen i 6-8 minuter.
7. Om du vill, skapa de fina chokladdetaljerna genom att droppa över lite choklad och ställa in i frysen i ytterligare 10-15 minuter.
Bilder via ohsheglows.com