Månadens astro: DECEMBER

01 dec, 2012
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE astrolog Felicia har spått december månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadsastro. Och läs om månadens tecken: Skytten. Och du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Skytten – charmig och rastlös!

Skytten är charmig och livsbejakande och styrs av den mäktiga Jupiter. Hon är intelligent, rolig och filosofisk. Till hennes mindre charme­rande sidor hör att hon kan vara oansvarig. Hon går genom livet och miss­­­­tänker att hennes mål finns precis utom räckhåll. Oavsett om hon har familj, ett kul jobb och vänner känner hon att det borde finnas något mer. Hon präglas av en rast­löshet. Periodvis är hon rätt nöjd, men så sker något som får henne att vilja bort igen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Månadens råd: Var försiktig med dina utgifter!

Väduren 21/3–20/4

December är en blandning av hårt arbete och nöjen. I månadens början uppstår en konflikt på jobbet då du slits mellan olika viljor. Under mitten av månaden är det ovanligt harmoniskt på hemma­plan. Du njuter av all tid du och din ­­part­ner spenderar tillsammans. Det kan vara ett ­gemen­samt intresse eller projekt som gör att ni kommer varandra så nära. Under slutet av perio­den blir det mycket hårt arbete, men det finns tid för fest och nöjen. Du är bortbjuden en hel del.

Oxen 21/4–21/5

December blir en slitsam, rolig och annorlunda månad. Du har fattat beslut som kan vara avgörande för din närmsta framtid. Genom att tro på dig själv och låta dina talanger växa kan du uträtta stordåd. Under mitten av månaden blir du uppjagad av julstress. En flirt på jobbet får dig att tänka på annat. Under julen bojkottar du stora släktträf­far till förmån för dina närmaste. Nyår blir en glamorös historia där du får glittra, att äta god mat och träffa vänner.

Annons

Tvillingarna 22/5–21/6

Under december hettar det till i ditt kärleksliv. Venus går in i en gynnsam posi­tion och du blir mer romantisk än vanligt. Under månadens första del lider du lite av prestations­ångest på jobbet, du är rädd att inte leva upp till kollegernas  förväntningar. Under mitten av perioden är det mer fest och nöjen än arbete. I jul samlar du familjen och får några mysiga kravlösa dagar. Nyår verkar du vilja fira tillsammans med din käraste och eventuellt ett par nära vänner.

Kräftan 22/6–22/7

December handlar om att hitta sin plats, både i arbetet och i privatlivet. I början känner du dig förvirrad. De förändringar som skett under hösten börjar först nu att sjunka in och du inser att du måste tänka om när det gäller din framtid. Under decembers mitt tar julen överhand med familj och vänner, middagar, julpyssel och kvällsmys. Du blommar upp och blir den karisma­tiska person som du brukar vara. Nyår handlar om att visa upp sig; du kanske uppträder, eller vill synas på en fest.

Annons

Lejonet 23/7–23/8

December bjuder på högt tempo. Men även om du sliter på jobbet så har du roligt och unnar dig att umgås med dina arbetskamrater. Under mitten av perioden blir du utskälld för något som du anser är någon annans fel. Hemma är det lugnare. Det finns gott om kärlek i ditt horoskop, om än inte någon himlastormande passion. Om du inte lägger ambitionerna för högt kan det här blir den bästa julen på åratal. Nyår handlar mer om att mysa hemma än att delta i någon glamorös fest.

Jungfrun 24/8–23/9

December handlar till stor del om att våga se sig själv och att våga gå över gränser. I början av perioden kan du drabbas av tvivlel på dig själv och din förmåga att prestera. En vän hjälper dig att se möjlighe­ter i stället för problem. Du gör av med för mycket pengar, men prio­riterar ändå julen; allt från julbord till klappar. Det verkar finnas en del oroligheter under julhelgen. Gamla minnen väcks till liv och risken är stor för ett familjegräl. Nyår blir lugnt med fokus på god mat.

Annons

Vågen 24/9–23/10

Under december får du nog av din arbetssituation och du tar upp ditt miss­nöje med din chef. Det är bra att du säger ifrån, men tyvärr kan du inte räkna med att få som du vill. Under mitten av december förändras något som gör din arbets­situation mycket bättre. Det kan handla om en ny chef, en ny arbetskamrat eller förändrade arbets­uppgifter. Julen blir en skön paus där fokus ligger på dem du älskar. Nyåret blir en riktig höjdpunkt. Du får vara stjärna för en kväll och du gillar det.

Skorpionen 24/10–22/11

Under december måste du anstränga dig mer på jobbet. Särskilt mitten av månaden blir besvärlig med många långa kvällar. Det viktiga är att du be­håller fokus och inte tvivlar på att du är på rätt spår. Ljusglimtar finns det flera: Du får kontakt med en person som du inte sett på evig­heter. Du upp­täcker ett nytt intresse som du brinner för. Framför allt kommer jul och nyår som en skön paus i den stressiga vardagen. Du njuter till fullo. Under nyår väntar en överraskning.

Annons

Skytten 23/11–21/12

December blir ganska lugn. Du är förvånad eftersom du väntat dig ett högre tempo. På sätt och vis oroar det här dig. Du känner att det är lugnet före stormen. Under mitten av perioden kan du få problem med ekonomin. Ett alternativ är en smal jul. Ibland kan omtanke vara mer värd än en dyr present. Under nyår vill du gärna träffa en person som du är nyfiken på, men det verkar svårt att få er vägar att korsas just nu. Satsa på en trevlig kväll med vännerna i stället.

Stenbocken 22/12–20/1

Du frossar verkligen i allt juligt. Du samlar vänner på julbak, ställer till med glöggfester och goda middagar. För dig handlar hela december om att verk­ligen lysa upp vintermörkret med hjälp av röda dukar, doftande hyacinter och levande ljus. Det enda negativa är att du tenderar att ställa rätt högra för­vänt­ningar på själva julafton. Sänk förvänt­ningarna så blir julen underbar. Nyår blir en trevlig kväll tillsammans med vänner eller på tu man hand med din älskade.

Annons

Vattumannen 21/1–19/2

December blir rätt stressig. Du slits mellan familjen och dina plikter. Vad du skulle behöva är tid att fundera över vad du vill med livet. Under mitten av december möter du en person som får dina drömmar att vakna till liv. Du ser en helt ny framtid framför dig, frågan är om resten av familjen tänker som du gör. Julen blir lugn och skön med god mat och trevlig stäm­ning. Nyår firar du gärna borta. God mat och stort sällskap i all ära, men i år vill du slippa vara värdinna.

Fiskarna 20/2–20/3

December blir en romantisk månad oavsett om du har ett förhållande eller är singel. Som singel njuter av att flirta och bli uppvaktad. Har du redan en partner kan ert förhållande intensifieras. Du blir nyförälskad igen och skämmer gärna bort din partner lite extra. På arbetet får du möjlighet att testa flera nya idéer som du har och du utvecklar även din kreativa sida. Själva julen firar du gärna hemma. Nyår handlar lika mycket om att knyta kontakter som om att ha trevligt.

Bild lånad från, och tagen av, Emma Elwin.

Annons