Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Centerkakorna som kan få vem som helst beroende

18 maj, 2016
AvMats Bax
De här härligt sega kakorna är en dröm – även om du inte gillar lakrits.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Centerkakor är fantastiskt lätta att göra och passar perfekt som fredagsmys för både barn och vuxna. Bilderna kommer från Therese Salmi på tessanbakar.se – och det är omöjligt att inte bli sugen.

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: ENKLA SCONES MED LÅGT GI-VÄRDE

Du behöver:

– En minimuffinplåt, 6×4

– 24 st formar för minimuffins

Ingredienser:

– 24 bitar center (salmiak eller original)

– 100 g rumsvarmt smör

– 2 dl strösocker

– 1 st ägg

– 1 tsk vaniljsocker

– 3 dl vetemjöl

– 2 msk kakao

– 1 tsk bikarbonat

– 1/2 tsk salt

– strössel efter tycke och smak

LÄS OCKSÅ: RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA

Så gör du:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i muffinsplåten. Vispa smör och socker med en elvisp. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Rör ihop alla torra ingredienser. Häll ner i sockersmeten och arbeta ihop till en slät deg. Rulla degen till 24 bollar och lägg en boll i varje muffinform. Grädda mitt i ugnen i tio minuter, eller tills kakorna fått lite färg. Låt svalna något.

6. Tryck ner mitten av bollarna så att de blir som en skål, till exempel med en medicinkopp som finns på apotek (se bild)

7. Lägg en center i varje kopp. Har du använt vanliga center: Strö lite flingsalt på. Om du använt salmiakcenter passar jordgubbsströssel och lakritsflakes. Grädda i ytterligare 2-3 minuter.

Ät och njut av något av det smarrigaste som går att vispa ihop.

Foto: IPL/AOP

Annons