Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Baka Dita von Teeses små muskakor

29 sep, 2011
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I ELLE nr 10 (ute i butik nu) får du kika in hemma hos burleskdrottningen Dita von Teese. Hon inreder med en mix av nostalgi och romantik och är en flitig besökare på loppisar. Och så bakor hon kakor, till exempel i form av små möss, som du kan se på bilden här ovan. Här får du hennes recept.

DITAS KRYDDIGA MUSKAKOR (36 stycken)

• 12 matskedar smör, rumstempererat

• 1,25 dl florsocker

• 1,25 dl strösocker

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

• 1 ägg

• 1,5 tsk vaniljextrakt

• 2,5 dl vetemjöl

• 0,5 tsk malen kardemumma

• 0,5 tsk malen kryddpeppar

• 0,5 tsk malen kanel

Vispa snöret med elvisp tills det är blekt och fluffigt (ungefär en minut). Tillsätt flor och strösockret och vispa ihop. Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills smeten är slät. Tillsätt mjöl och kryddor och vispa ihop och knåda ihop till en deg.

För att göra mössen:

• 1 ägg

• korinter

• mandelspån

• torkade nudlar

Värm ugnen till 175 grader. Ta ungefär en matsked deg och rulla till en oval bulle. Gör så med hela degen och placera ut mössen på bakplåtspapper. Vispa ihop ägget med två matskedar vatten och pensla varje degoval med blandningen. Använd korinterna som ögon, mandelspånen som öron och en bit nudel till svans. Grädda i 15–20 minuter tills kakorna är ljusbruna.

av GEORGE EPAMINONDAS foto DOUGLAS FRIEDMAN

Annons