Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider

Egenskaperna som rankas högst när du söker nytt jobb

06 jan, 2018
AvSanna Hallert
Hur het är du på arbetsmarknaden? Rekryteringssajten Linkedin har nyligen släppt en färsk rapport som analyserat exakt vad som arbetsgivare söker efter främst när det kommer till erfarenhet och personliga egenskaper.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst vore det till en stor fördel att veta vad arbetsgivarna är ute efter när du söker jobb? Att veta precis vad varje arbetsgivare söker efter är svårt, men Linkedin har gjort det lite lättare för oss i sin nya rapport. Här framgår det vilka kompetenser som arbetsgivarna tycker extra mycket om – men det visar sig även att personliga egenskaper spelar stor roll.

IT fortsatt hett på arbetsmarknaden

Det är nog ingen som har missat att IT är helt rätt område att jobba inom. IT är fortsatt hett på arbetsmarknaden med systemutveckling, webbutveckling och mjukvaruprogrammering som några av de kompetenser som hamnar i topp världen över i Linkedins rapport. Andra eftersökta kvalifikationer är UX-design, marknadsföring och sökordsoptimering – och är du en fena på siffror kan du också skatta dig lycklig. Affärsutvecklare och dataanalytiker hamnar på topp tio på Linkedins lista över mest efterfrågade kompetenser.

Annons

Personliga egenskaper rankas ofta högre än erfarenheter

Passade ingen av kompetenserna in på dig? Misströsta inte! Även om du inte har exakt de erfarenheterna som hamnar i topp så finns det fortfarande mängder av möjligheter. Över 2000 arbetsgivare har också blivit intervjuade om vad de söker efter hos en kandidat. Hela 57 procent svarade då att personliga egenskaper värderas högre än personens formella erfarenheter.

Fyra personliga egenskaper som arbetsgivarna gillar

De fyra egenskaperna som rankades allra högst var ledaregenskaper, kommunikativ förmåga, samarbetsvilja och tidseffektivitet. Så även om du inte har de hetaste kompetenserna finns det massor att väga upp i personlighet. Underbart, säger vi!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Att ha rätt personkemi kan alltså ge dig drömjobbet – trots några hål i cv:t.

Här kan du läsa hela rapporten.

Läs mer:

Har du din bästa vän på jobbet? Grattis, det kan boosta din karriär!

Karriärcoachen Petra Stenqvist: ”Våga ge upp kontrollbehovet!”

6 karriärråd som hjälper dig att blomstra på jobbet

Faduma Aden om modekarriären: ”Ingen ska behöva se sina drömmar knäckas av fördomar”

Annons