10 tilltugg och förrätter att servera på sked
Alla uppskattar något gott att tugga på innan maten. Antingen till fördrinken eller som klassisk förrätt. Förutom förslagen nedan är det bara fantasin som sätter gränser på vilka ingredienser du kan använda. Ta dina favoritsmaker och servera som små munsbitar.
10 förslag på smakkombinationer:
- Tomat, mozzarella och basilika
- Löjrom och crème fraiche
- Getost och rödbetor
- Parmaskinka och melon
- Fetaost och soltorkade tomater
- Avokado, salsa och gräddfil
- Fikon och ädelost
- Halloumi och räkor
- Tonfiskröra och picklad rödlök
- Skagenröra med dill och citron
Tips! Fynda gärna udda skedar för en billig peng på loppis. Även gafflar kan fungera som spett att servera tilltuggen på.
1. Räkskedar med minimozzarella
Lägg räkor, mozzarella, korianderblad och ingefära på skedar. Häll på en skvätt japansk soja innan servering.
Till receptet >>
2. Laxröra med kräftstjärtar
Servera den läckra laxröran med kräftstjärtar i soppskedar och dekorera med en dillkvist. Gott som förrätt eller drinktilltugg.
Till receptet >>
3. Melonsalsa med mascarpone och serranochips
Perfekta små munsbitar med salsa på melon, granatäpple och mynta toppade med basilika-mascarpone och serranochips.
Till receptet >>
4. Löjromsskedar med smetana
Romantisk förrätt med löjrom, gräslök och smetana. Med ingredienserna serverade på samma skedar får ni helt enkelt smaka av varandra.
Till receptet >>
5. Laxtartar på sked
Snabb, enkel och snygg laxtartar som funkar fint både som förrätt och på mingelbuffén. Servera gärna på olika skedar som du fyndat på loppis.
Till receptet >>
6-9. Fyra små skedar med mingelmat
Pilgrimsmusslor i champagnesås. Jordärtskocksgnocchi med svampröra. Lammkorv med chèvre. Potatispuré med hummer.
Till recepten >>
10. Prosciutto, melon och minimozzarella
Gafflar fungerar minst lika bra som skedar. Här är ett snabbt och enkelt tilltugg med prosciutto, melon, minimozzarella och örtolja.