Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 vegetariska måltider att laga på dina rester

20 mar, 2016
I Sverige slänger vi 54 kilo mat och dryck per person varje år. Vilket är svindlande mycket. Se till att ta vara på dina rester. Det finns en hel bunt med härliga recept att gör på dessa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trots att vi på senare år har blivit mer medvetna när det kommer till kost och klimat slänger vi fortfarande alldeles för mycket mat. Naturvårdsverkets statistik från SCB visar att det uppgår till så mycket som 54 kilo mat och dryck per person – varje år.

Översatt till pengar kan en barnfamilj årligen spara mellan 3 000 och 6 000 kronor, bara genom att sluta slänga de ätbara resterna, enligt Konsumentföreningen Stockholm.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Att ta tillvara på den överblivna maten behöver dock inte betyda att du måste äta samma rätter dagarna i ända. Med några enkla tips och basingredienser du redan har hemma kan du snabbt slänga ihop något helt nytt – och vill du vara lite extra klimatsmart väljer du vegetariskt.

3 smaskiga varianter av överblivet quornprotein som du slänger ihop på nolltid:

Läs också: Veganska chokladtryfflar gjorda på avokado

1. Filéer

club-sandwich-quorn

En saftig Quornfilé från gårdagen är hur gott som helst mellan två brödskivor – och en supersmidig lunch. Piffa till med några fräscha grönsaker, en god sås eller majonnäs och vips så har du en komplett måltid.

Annons

2. Färssås

chili-con-quorn

Har du fått nog av spaghettin? Addera bara bönor, chili och spiskummin så har din Quornfärssås plötsligt blivit en god Chili con quorn. Ät med en bit bröd, ris eller något annat du har hemma i skafferiet.

3. Bitar

pita-quorn

Har du lite salsa kvar från tacomyset och några överblivna pitabröd i frysfacket? Perfekt. Tillsammans med dina favoritgrönsaker och ett gäng Quornbitar blir det ett matigt middag.

Recept och foto: Quorn, Shutterstock

Annons