Grillad aubergine med parmesan
08 maj, 2017
AvRedaktionen
Även de som vanligen inte är så förtjusta i aubergine brukar älska denna rätt. De grillade aubergineskivorna blir till matiga biffar. Servera gärna med en kall yoghurtsås.
Annons
4 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
1 aubergine
salt
50 g finriven parmesan
2 ägg
svartpeppar
Gör så här:
Skär auberginen i tjocka skivor. Salta rejält på båda sidor och låt ligga minst i en halvtimme. Saltet drar ut en del av vätskan och gör auberginen fastare i konsistensen. Torka bort salt och utdragen vätska.
Blanda ost och ägg. Pensla blandningen på auberginen. Peppra ordentligt. Grilla på båda sidor, inte direkt över glöden. Servera gärna med en kall yoghurtsås.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien
Annons