Marockansk bircher – kallrörd gröt
Receptet är framtaget bloggen Green Kitchen Stories som säger så här:
– Vanligtvis förbereder vi den här kalla gröten kvällen innan och låter den stå och dra i kylskåpet över natten, då blir den som allra krämigast. Men vill man så går det även att göra den samma morgon. Använd då bara lite mindre vätska och vänta åtminstone 20-30 minuter så att havregrynen mjuknar.
2 portioner
Du behöver:
3 dl havregryn
2 msk russin
1 nypa salt
12 tsk kanel
färsk ingefära
3 dl God Morgon® Organic Orange juice
1 dl valfri mjölk
Topping:
1 apelsin, skalad
12 granatäpple
12 dl saltade mandlar, hackade
tahini
honung
kanel
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till birchern i en stor burk, sätt på ett lock och sätt i kylskåpet över natten. Fördela i två skålar och toppa med skivad apelsin, granatäpplekärnor, saltade mandlar. Ringla över lite tahini och honung och sprinkla med mer kanel.