Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marockansk bircher – kallrörd gröt

07 okt, 2017
AvRedaktionen
Marockansk bircher – kallrörd gröt.
Kallrörd gröt med marockanska smaker som gärna kan förberedas dagen innan. Toppa med tahini, honung, kanel, apelsin, granatäpple och salta mandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Receptet är framtaget bloggen Green Kitchen Stories som säger så här:

– Vanligtvis förbereder vi den här kalla gröten kvällen innan och låter den stå och dra i kylskåpet över natten, då blir den som allra krämigast. Men vill man så går det även att göra den samma morgon. Använd då bara lite mindre vätska och vänta åtminstone 20-30 minuter så att havregrynen mjuknar.

2 portioner

Du behöver:

3 dl havregryn

2 msk russin

1 nypa salt

12 tsk kanel

färsk ingefära

3 dl God Morgon® Organic Orange juice

1 dl valfri mjölk

Topping:

1 apelsin, skalad

12 granatäpple

12 dl saltade mandlar, hackade

tahini

honung

kanel

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till birchern i en stor burk, sätt på ett lock och sätt i kylskåpet över natten. Fördela i två skålar och toppa med skivad apelsin, granatäpplekärnor, saltade mandlar. Ringla över lite tahini och honung och sprinkla med mer kanel.

Läs också: Green Kitchen Stories delar med sig av sina frukostmåsten

Marockansk bircher – kallrörd gröt.
Marockansk bircher – kallrörd gröt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons