Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåbärspaj med kokos och vaniljkräm

27 dec, 2010
AvSuzanne Ribbing
Blåbärspaj är aldrig fel och dessutom sprängfylld med antioxidanter – såväl med färska som med frysta bär!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Blåbärspaj med kokos och vaniljkräm.
Blåbärspaj med kokos och vaniljkräm.

6–8 personer

Tid: 1,5 h (inräknat 30 minuters vila)

Du behöver:

5 dl vetemjöl special

1 dl strösocker

1 dl kokosflingor

145 g smör

1 dl kallt vatten

Fyllning:

2 1/2 pkt frysta blåbär (ca 750 g)

1 dl strösocker

3 msk potatismjöl

1 citron (rivet skal)

Gör så här:

Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180°. Klä en form med pajdegen. Häll de frysta bären i en bunke och tillsätt socker, potatismjöl och citronskal. Fördela bären jämnt i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Vaniljkräm:

1 vaniljstång

6 äggulor

1 dl strösocker

6 dl vispgrädde

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Annons