Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåbärssorbet

25 apr, 2011
AvSuzanne Ribbing
En god fruktsorbet är nästan som ett vitaminpiller. Kan klassas som nyttogodis! Servera som kulor med några färska bär på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Blåbärssorbet.
Blåbärssorbet.

6 personer

Tid: 20 minuter + tid i frys

Du behöver:

1 gelatinblad

2 dl florsocker

500 g blåbär (frysta går bra)

1 msk citronsaft

1/2 dl vatten

1 msk glukos

Gör så här:

Lägg gelatinbladet i blöt enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa samman florsocker, blåbär och citron i en matberedare eller med en stavmixer (helst en matberedare med lock, eventuella små stänkfläckar av blåbär är besvärliga). Smaka av efter önskad sötma och syra.

Koka upp vattnet i en kastrull, sänk värmen på plattan, och rör ned glukos och gelatin (krama ur gelatinet först) tills det smält, rör sedan i 1 dl blåbärsröra. Låt sjuda tills du ser första bubblan, rör då samman med resten av blåbärsröran.

Lägg i glassmaskin och frys till sorbet. Om du inte har en glassmaskin, ställ sorbetmassan i en bunke i frysen och rör om varje halvtimme tills det inte går längre.

Servera som kulor med några färska bär på toppen.

Av: Alexandra Zazzi

Foto: Annica Broman

Annons