Bondsallad med friterade örter
29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
En matig sallad med mycket smak. Tricket att doppa färska örtkryddor kort i frityrhet olja gör att kryddornas sötma ökar och eventuella beska minskar.
200 g champinjoner (i skivor)
1 gurka (urkärnad och skivad)
1 rödlök (skalad och skivad)
2 avokador (skalade, urkärnade, klyftade)
2 ägg (kokta, klyftade)
1 dl svarta oliver
timjankvistar
rosmarinkvistar
1 dl olivolja
rödvinsvinäger
salt, svartpeppar
Blanda svamp, gurka, lök och avokador i en skål, lägg över äggklyftor och oliver. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fritera timjan- och rosmarinkvistarna, lägg på hushållspapper. Ringla olivolja och vinäger över, salta och peppra, dekorera med de friterade örterna.
Annons