Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bondsallad med friterade örter

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

En matig sallad med mycket smak. Tricket att doppa färska örtkryddor kort i frityrhet olja gör att kryddornas sötma ökar och eventuella beska minskar.

200 g champinjoner (i skivor)

1 gurka (urkärnad och skivad)

1 rödlök (skalad och skivad)

2 avokador (skalade, urkärnade, klyftade)

2 ägg (kokta, klyftade)

1 dl svarta oliver

timjankvistar

rosmarinkvistar

1 dl olivolja

rödvinsvinäger

salt, svartpeppar

Blanda svamp, gurka, lök och avokador i en skål, lägg över äggklyftor och oliver. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fritera timjan- och rosmarinkvistarna, lägg på hushållspapper. Ringla olivolja och vinäger över, salta och peppra, dekorera med de friterade örterna.

Annons