Bovetegalette med skinka, ägg och spenat
27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Galetter är tunna bovetepannkakor från Frankrike. Till frukost fyller vi våra med skinka, spenat och självklart ett ägg i mitten.
Annons
Bovetegalette med skinka, ägg och spenat
Rustikt och otroligt gott.
4 portioner
Du behöver:
1 ½ dl bovetemjöl
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 ½ dl mjölk
1 nypa salt
Smör till stekning
250 g färsk babyspenat
Salt och peppar
4 skivor kokt skinka
4 ägg
50 g gruyère
Gör så här:
- Blanda bovetemjöl, vetemjöl, ägg, mjölk och salt till en jämn smet. Låt svälla i 20 minuter, stek den sedan till pannkakor i smör på en panna. Det blir 4–6 stycken. beroende på pannans storlek.
- Häll kokande vatten på spenaten så att den faller ihop. Krama ur vattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg först ut skinkan på pannkakorna, sedan spenaten och knäck sedan ett ägg ovanpå varje. Krydda igen med salt och peppar, och riv ost över. Vik sidorna inåt som på bilden.
- Stek de fyllda pannkakorna i pannan i smör, några i taget. Lägg locket över pannan och låt pannkakorna värmas i 5–7 minuter på medelvärme tills äggen stelnat. Servera omedelbart.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons