Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bovetegalette med skinka, ägg och spenat

27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på bovetegalette med skinka, ägg och spenat
Galetter är tunna bovetepannkakor från Frankrike. Till frukost fyller vi våra med skinka, spenat och självklart ett ägg i mitten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vananBrand logo
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vanan

Bovetegalette med skinka, ägg och spenat

Rustikt och otroligt gott.

Så gör du en bovetegalette med skinka, ägg och spenat

4 portioner

Du behöver:

1 ½ dl bovetemjöl
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 ½ dl mjölk
1 nypa salt
Smör till stekning
250 g färsk babyspenat
Salt och peppar
4 skivor kokt skinka
4 ägg
50 g gruyère

Gör så här:

  1. Blanda bovetemjöl, vetemjöl, ägg, mjölk och salt till en jämn smet. Låt svälla i 20 minuter, stek den sedan till pannkakor i smör på en panna. Det blir 4–6 stycken. beroende på pannans storlek.
  2. Häll kokande vatten på spenaten så att den faller ihop. Krama ur vattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg först ut skinkan på pannkakorna, sedan spenaten och knäck sedan ett ägg ovanpå varje. Krydda igen med salt och peppar, och riv ost över. Vik sidorna inåt som på bilden.
  3. Stek de fyllda pannkakorna i pannan i smör, några i taget. Lägg locket över pannan och låt pannkakorna värmas i 5–7 minuter på medelvärme tills äggen stelnat. Servera omedelbart.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons