Chokladvåfflor med grädde och björnbär
15 mar, 2017
AvRedaktionen
Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.
Annons
8 våfflor, 4 personer
Du behöver:
100 g smör
100 g mörk choklad
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vispgrädde
2 dl kallt vatten
Till servering:
3 dl vispgrädde
200 g björnbär
riven mörk choklad
Gör så här:
Smält smör och choklad i mikron och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt grädde och vatten och rör till en jämn smet, rör sedan ner smör- och chokladblandningen. Grädda i välsmort våffeljärn. Vispa grädden och servera den och björnbär till våfflorna, riv gärna mörk choklad över grädden, både snyggt och gott!
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons