Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Croissanter

14 mar, 2014
AvRedaktionen
Prova baka egna croissanter, det är inte så svårt som man kan tro. Men det blir riktigt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Croissanter.
Croissanter.

Du behöver:

680 g vatten

140 g socker

26 g salt

1280 g vetemjöl

60 g jäst

800 g kavlingssmör

Gör så här:

Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Platta ut degen och lägg den i frysen i 15 minuter och därefter i kylen i 30 min. Dela degen på mitten. Kavla ena degen 3×3 slag till 20 stycken Croissants(Kavla andra degen till 20 stycken Pain au chocolat).

Låt degen vila 15 minuter mellan varje slag.

Recept från Håkan Johansson, världens bästa bagare 2014.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons