Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crostini med romkräm

15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Crostini med romkräm
Starta festen med ett glas bubbel och crostini med romkräm. Enkelt och gott litet tillbehör som ändå känns lyxigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga parmesanchips till sommarfesten!Brand logo
Lyxiga parmesanchips till sommarfesten!

Crostini med romkräm

Du gör enkelt egna crostini genom att rosta tunna skivor bröd i ugnen.

Gör dina egna crostini med romkräm

6 portioner

Du behöver:

½ dagsgammal surdegsbaguette
100 g smör
½ ekologisk citron
2 dl crème fraiche
Salt och nymald peppar
1 salladslök
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom

Garnering:

Salladslök, fint skuren

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tunna skivor. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla smör på. Rosta dem spröda i ugnen.
  2. Riv skalet på citronen och pressa ur ca 1 msk saft. Blanda crème fraiche, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka salladslöken fint och rör ner i krämen. Vänd ner rommen. Klicka ut krämen på de rostade brödskivorna och garnera med fint skuren salladslök.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons