Dags för Chokladfestival!
Det är för elfte året i rad om festivalen arrangeras. Och arrangörerna är nöjda med flytten till Stockholmsmässan.
– Vi vill att Chokladfestivalen ska få utrymme att utvecklas till sin fulla potential och på Stockholmsmässan finns både resurserna och erfarenheten. Större lokaler ger också bättre logistik och plats för nya spännande tävlingar och seminarier, där vi kan inspirera och sprida kunskap om choklad, säger konditorerna och festivalarrangörerna Magnus Johansson och Tony Olsson.
Fyra av Sveriges främsta konditorer kommer finnas på plats för att baka till Konditorernas Kafé. Roy Fares kommer att baka en Chocolate Cake och White Chocolate Macadamian Cake. Han är utvald tillsammans med Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet, Conrad Tyrsèn och Johan Sandelin, delägare i Konditori Vete-Katten i Stockholm.
Chokladfestivalen beräknas i år att locka drygt 30 000 besökare. På festivalen kan besökarna njuta av praliner, bakverk och choklad från ett 50-tal utställare. Festivalen erbjuder också chokladdemonstrationer, intervjuer med konditorer och Chocolatierer på scenen, tävlingar som till exempel Årets konditor, Årets Pralin, Kladdkakeracet, blogg vs Årets konditor m.m.