Fira Gin och Tonic-dagen med en GT-glass
I samband med Gin & Tonic-dagen 2016 har stjärnbagaren Håkan Johansson tagit fram en GT-glass med smak av gurka och Hendrick’s gin.
Glassen lanseras på Bageri Brillo och i glassbaren på Taverna Brillo i Stockholm den 9 april, men nedan hittar du receptet om du vill testa att göra glassen själv.
ELLE mat & vin ställde några frågor till Håkan.
Vad innehåller glassen?
– Den innehåller gurka, socker, citron och gin.
Smakar den verkligen Gin & Tonic?
– Ja, åt gin och tonic hållet. Lite mer gurksmak.
Blir man berusad när man äter den?
– Om man äter flera liter! ?
Kan du rekommendera några goda tillbehör?
– Jag tycker den är bäst ren eller med en skvätt gin över glassen!
När och var avnjuter du helst en Gin & Tonic?
– Överallt! Helst som fördrink innan middagen.
Recept på Hendrick’s sorbet:
1300 g gurka
4 dl socker
4 dl vatten
1,45 dl citronsaft
14 cl Hendrick’s Gin
Gör så här:
1. Skala gurkan och mixa den till en puré.
2. Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna.
3. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén.
4. Tillsätt Hendrick’s gin.
5. Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn).
6. Servera glasen iskall med gurka eller rosblad.