Frittata med grönkål, getost och valnötter
31 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Frittata är en italiensk omelett som är matigare än omeletten vi äter till frukost. Den här är fylld med grönkål och toppas med getost och valnötter.
Annons
Frittata med grönkål, getost och valnötter
Det går bra att byta ut grönkålen mot svartkål eller spenat.
4 portioner
Du behöver:
150 g färsk grönkål
100 g getost
8 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
Olivolja till stekning
60 g valnötskärnor
½ knippe gräslök
Till servering:
Grovt bröd
Gör så här:
- Skölj och repa grönkålen och strimla bladen mycket fint. Skär getosten i skivor. Vispa ihop äggen lätt med salt och peppar.
- Stek grönkålen i olja i en stor panna på hög värme i 1 minut. Tillsätt äggmassan och dra med en gaffel eller stekspade mot mitten i några minuter tills äggen börjar stanna.
- Lägg på skivor av getost och skruva ner till medelvärme. Låt omeletten bli färdig i pannan under några minuter till.
- Hacka valnötterna grovt och fördela över omeletten. Strö över klippt gräslök och peppar. Servera direkt, med bröd till.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Annons