Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glass till frukost kan göra dig smartare, enligt ny studie

09 jan, 2017
Goda nyheter, alla glassälskare! Nya studier visar nämligen att du kan bli smartare genom att inleda dagen med glass. Nej, det är inget skämt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Glass till frukost? Ja, tack! Foto: Shutterstock
Glass till frukost? Ja, tack! Foto: Shutterstock

Ät glass till frukost och bli smartare. Det kanske låter som en önskedröm, men en ny studie publicerad i Body and soul, visar att några skedar glass direkt på morgonen har en överraskande och positiv effekt på hjärnan – och faktiskt kan göra dig smartare.

Läs även: 4 nyttiga glassar av chiapudding

Professor Yoshihiko Koga vid Kyorin university i Tokyo undersökte en grupp människor, varav hälften fick äta tre stora skedar glass så snart de hade vaknat. Efter den söta frukosten fick testpersonerna genomgå en rad mentala övningar samtidigt som forskarna övervakade.

Det visade sig att de personer som ätit glass till frukost var mer avslappnade och hade lättare att koncentrera sig. Dessutom hade dessa testpersoner ett mer överlägset sätt att klara de olika hjärnövningarna på jämfört med de andra.

Annons

Läs även: Krämig glass på två ingredienser – utan glassmaskin!

Professor Koga utförde även testet med isvatten istället för glass för att se om det i själva verket var kylan som spelade roll.

Och resultatet? De personer som fått isvatten till frukost presterade även denna gång bättre än de som inte fått något alls. Dock var skillnaderna inte lika stora som under glasstudien.

Så vill du verkligen prestera på topp är glassfrukost helt klart att föredra. Det är i alla fall slutsatsen många väljer att dra.

Läs även: Därför ska du äta choklad till frukost

choklad-frukost-shutterstock

Källa: Body and soul

Annons