Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad burgare i briochebröd med chilimajo

02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillad burgare i briochebröd med chilimajo
En klassisk grillad hamburgare blir aldrig fel. Vår variant serveras i briochebröd tillsammans med chilimajo för extra sting. Passar både köttätare och vegetarianer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Grillad burgare i briochebröd med chilimajo

Alltid gott att testa lite nya smaker i burgare.

Så gör du grillade burgare i briochebröd med chilimajo

4 portioner

Du behöver:

500 g köttfärs, högrevsfärs eller vegofärs
Salt och svartpeppar
1 zucchini
2 tomater
2 msk olivolja
4 skivor cheddarost
4 brioche-hamburgerbröd
50 g sallatsblad
1 tråg smörgåskrasse

Chilimajonnäs:

2 dl majonnäs
½ tsk chilisås, typ Heinz
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop chilimajon. Blanda ingredienserna i en skål.
  2. Förbered och tänd grillen. Forma fyra biffar av köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Skölj zucchinin och skär i ½ cm tunna skivor. Skölj tomaterna och skär i1 cm tjocka skivor.
  3. Pensla tomat- och zucchiniskivorna med lite olja. Grilla tills de får fina grillränder. Grilla biffarna. Vänd när de fått grillränder på ena sidan. Lägg 1 skiva ost på varje biff när de nästan är klara.
  4. Värm hamburgerbröden i kanten av grillen. Bred lite chilimajo på varje bröd och lägg ihop med sallat, biff, tomat och zucchini. Toppa gärna med lite smörgåskrasse.

Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft

Annons