Grillad burgare i briochebröd med chilimajo
02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
En klassisk grillad hamburgare blir aldrig fel. Vår variant serveras i briochebröd tillsammans med chilimajo för extra sting. Passar både köttätare och vegetarianer!
Annons
Grillad burgare i briochebröd med chilimajo
Alltid gott att testa lite nya smaker i burgare.
4 portioner
Du behöver:
500 g köttfärs, högrevsfärs eller vegofärs
Salt och svartpeppar
1 zucchini
2 tomater
2 msk olivolja
4 skivor cheddarost
4 brioche-hamburgerbröd
50 g sallatsblad
1 tråg smörgåskrasse
Chilimajonnäs:
2 dl majonnäs
½ tsk chilisås, typ Heinz
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
- Börja med att röra ihop chilimajon. Blanda ingredienserna i en skål.
- Förbered och tänd grillen. Forma fyra biffar av köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Skölj zucchinin och skär i ½ cm tunna skivor. Skölj tomaterna och skär i1 cm tjocka skivor.
- Pensla tomat- och zucchiniskivorna med lite olja. Grilla tills de får fina grillränder. Grilla biffarna. Vänd när de fått grillränder på ena sidan. Lägg 1 skiva ost på varje biff när de nästan är klara.
- Värm hamburgerbröden i kanten av grillen. Bred lite chilimajo på varje bröd och lägg ihop med sallat, biff, tomat och zucchini. Toppa gärna med lite smörgåskrasse.
Recept: Line Heidi Nielsen, Linn Grubbström Foto: Peter Kam, Betina Hastoft
Annons