Kyld gurksoppa med fräsch mynta – så gör du den
04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
En varm dag passar en kall gurksoppa utmärkt som förrätt. Myntan gör att den känns frisk och fräsch, de ätbara blommorna gör den vacker. Så här enkelt gör du denna gurksoppa!
Annons
kyld gurksoppa med mynta
Svalkande och god, enkel att göra och kan stå på vänt i kylen.
6 portioner
Du behöver:
3 gurkor
1 liten rödlök
8 dl yoghurt
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ knippe mynta
Ätbara blommor
Gör så här:
- Skölj gurkorna och skär i små bitar. Skala och hacka lök. Mixa gurka och lök med yoghurt, fond och mynta i en blender.
- Ställ kallt i minst 30 minuter så soppan sätter sig i både konsistens och smak. Servera den kall i glas och dekorera med ätbara blommor.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons