Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyld gurksoppa med fräsch mynta – så gör du den

04 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på kyld gurksoppa med mynta
En varm dag passar en kall gurksoppa utmärkt som förrätt. Myntan gör att den känns frisk och fräsch, de ätbara blommorna gör den vacker. Så här enkelt gör du denna gurksoppa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021Brand logo
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021

kyld gurksoppa med mynta

Svalkande och god, enkel att göra och kan stå på vänt i kylen.

Bjud på kyld gurksoppa med mynta

6 portioner

Du behöver:

3 gurkor
1 liten rödlök
8 dl yoghurt
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ knippe mynta
Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Skölj gurkorna och skär i små bitar. Skala och hacka lök. Mixa gurka och lök med yoghurt, fond och mynta i en blender.
  2. Ställ kallt i minst 30 minuter så soppan sätter sig i både konsistens och smak. Servera den kall i glas och dekorera med ätbara blommor.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons